Verkrachting
Onder verkrachten verstaat men het "met geweld tot geslachtsgemeenschap dwingen." In de wet wordt dit uitgebreid met "het seksueel binnendringen in de vagina, mond of anus met danwel het mannelijk geslachtsdeel of vingers of een ander object".
Verkrachting heeft heel veel invloed op het slachtoffer. Ieder slachtoffer reageert er anders op, dus verschilt de invloed van een verkrachting ook per persoon. Een aantal van deze invloeden zijn agressie, eetproblemen, een negatief zelfbeeld, verslavingen etc. Er zijn diverse therapi챘en en instanties die hulp bieden aan slachtoffers van verkrachting, maar deze hulp is vaak niet toereikend genoeg. De invloed van een verkrachting zal helaas nooit helemaal verdwijnen.
Ook voor de omgeving is het moeilijk. Niet alleen het gedrag van het slachtoffer veranderd, maar ook de houding van de omgeving van het slachtoffer. Vrienden die niet weten wat ze moeten doen, ouders die van slag zijn, een partner die alles van dichtbij meemaakt. Het is voor iedereen een onwennige en nare situatie. Niemand rekent erop dat hij of zij ooit op 챕챕n of andere manier te maken krijgt met verkrachting, wat in het begin veel ongeloof en ontkenning veroorzaakt. Dit staat ook wel bekend als het "Not In My Back Yard"-syndroom (NIMBY). Mensen weten dat het gebeurd, "maar het zal mij nooit overkomen". En dan gebeurd het toch...
Hoe oud het slachtoffer en de dader zijn op het moment dat het gebeurd doet er niet toe, als het gebeurd is het verkrachting. In het menu wetgeving zijn onder andere de wetsartikelen en de verjaringstermijnen voor onder andere verkrachting te vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten