vrijdag 29 januari 2010

Zoek hulp bij Eerwraak!

Eerwraak komt voornamelijk voor bij mensen van niet-Nederlandse afkomst. Dit komt voort uit schande, geroddel en schaamte over datgene dat een familielid gedaan heeft. De familie vindt dat de eer van de familie aangetast is en gewroken moet worden.

Eerwraak komt ook voor bij autochtonen, voornamelijk bij besloten gemeenschappen zoals protestanten.



Wanneer schend je de eer van de familie?

Dit kan om verschillende redenen zijn: je gaat stiekem met een jongen om en je ouders zijn daar achter gekomen, je bent uit geweest waar je niet mag komen, je bent ontmaagd, je bent vreemdgegaan, je wilt trouwen met iemand die niet in de familie past, maar toch vol blijft houden waardoor de familie jou kan verstoten en je vriend wat ernstigs aandoet.

Ernst van de eerwraak

Hoe erg de eer van de familie geschonden is, hangt af van het geroddel van anderen. Heb jij iets gedaan waardoor er veel geroddeld kan worden en absoluut taboe is in jouw naaste omgeving en/of cultuur, dan heb je grote kans dat je word verstoten, bedreigd, geïntimideerd, of zelfs wordt gedood om de eer van de familie weer te zuiveren.

 
Eerwraak komt overal voor maar voornamelijk bij traditionele samenlevingen zoals bij Turken, Marokkanen, Surinamers, Pakistanen, etc. Er wordt geneigd naar eerwraak als de normen en waarden van jouw cultuur worden overschreden. De mensen uit jouw omgeving vinden dat jij daar dan voor gestraft moet worden. Jouw familieleden kunnen jou wat vreselijks aandoen door je terug te sturen naar het land waar je, je ouders of grootouders vandaan komen. Verbieden je om naar buiten te gaan. Verminken je, of kunnen je met de dood bedreigen. Dit kunnen je ouders, broers, zussen, neven, ooms of tantes zijn. Het gevolg hiervan is dat je erg angstig bent, niemand vertrouwt, en je concentratievermogen een stuk minder wordt. Het gevoel hebt dat je alleen op de wereld bent en bang bent voor ieder familielid.

http://www.hulpmix.nl/geweld/huiselijk_geweld/eerwraak/algemene_informatie

Salaam aleykoum
Noot van mijzelf:
Het is belangrijk bij misstappen om berouw bij Allah subhana wa ta aala te tonen te stoppen met de zondes en er afkeer van hebben.
Mocht je in de problemen zitten kan je altijd de beheerders van deze site mailen.op:zeg_nee_tegen_geweld@hotmail.com
hetgeen je verteld word vertrouwelijk behandeld en er worden alleen zaken voor je geregeld tot zover dat lukt in overleg met jou!

Wa Aleykoum Salaam





Geen opmerkingen:

Een reactie posten