vrijdag 25 september 2009

www.samah.nl

www.SAMAH.nl




SAMAH-zine
SAMAH landelijke belangenorganisatie voor jonge asielzoekers

Dit is de oktober editie van de SAMAH-zine. In dit nummer wordt aandacht besteed aan o.a. het dromendiner en BijlmAIR. Ook is er weer aandacht voor de signalen die SAMAH heeft gekregen.


Signalen
Minderjarige vreemdelingen in JJI's. Op 1 oktober 2007 waren er 25 minderjarige vreemdelingen in verschillende JJI's (Jeugd Justiti챘le Inrichting) aanwezig. Het is onduidelijk waar de amv's ( alleenstaande minderjarige vreemdeling) vastzitten in het land. In ieder geval niet in Zwaag, waar alle amv's zouden moeten zitten.


Identiteit bewijzen in twee maanden. Jongeren die nu een brief krijgen van de IND in verband met het generaal pardon, krijgen twee maanden de tijd om hun identiteit te bewijzen. De achterliggende reden is dat jongeren nu hun ware identiteit mogen doorgeven. Jongeren moeten naar de ambassade en dit is erg vervelend. Lees verder
SAMAH evenementen
Conferentie Meiden Actief & SAMAH Open Huis. Op 27 september, de Dag van de Dialoog, organiseerde SAMAH de Conferentie Meiden Actief. De activiteiten en resultaten van het project Meiden Actief 2004-2007 zijn gepresenteerd. De bezoekers konden door middel van een filmpje van de inloop van Amsterdam een impressie krijgen. Ook gingen de deelnemers een dialoog aan over zorg van deze groep meiden. Op 30 september 2007 had SAMAH Open Huis voor nieuwe vrijwilligers. Er zijn ongeveer 15 nieuwe vrijwilligers aangemeld, er zijn dromen uitgewisseld en een medewerker van het Oranje Fonds, als organisator van het evenement, kwam een kijkje nemen.







Dromendiner. In 2008 zal er een dromendiner gaan plaatsvinden. Een tiental jongeren zullen aan het bedrijfsleven, organisaties, stichtingen etc.. hun dromen gaan vertellen. Er zullen multimediale middelen zoals videoblogs ingezet gaan worden. SAMAH is hierbij een multimediale samenwerking aangegaan met Human.nl. In het volgende filmpje kun je alvast een droom horen.



Link naar film

Heb je een droom? Ken je jongeren met een droom? Breng ze in contact met SAMAH. info@samah.nl

Oproep
SAMAH zoekt voor haar programma Mix2Match maatje en/of jongerencoaches als nieuwe vrijwilligers. Heb je affiniteit met de doelgroep? Ben je direct beschikbaar? Wil je ervaring opdoen met jongerenwerk? Laat het ons weten. Je kunt mailen naar: info@samah.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten