zaterdag 12 juni 2010

Bericht van Schrijf Nu!

Bismillaah-ir Rahmaan-ir Rahiem
 
Asselaamu A'alaykum
 
- bericht van team Schrijf Nu -
 
Wij zijn een groep moslims die zich bewust zijn geworden van hun verantwoordelijkheid tegenover hun zwakke broeders en zusters overal ter wereld. En Allah vragen en smeken om hun te vergeven wegens hun nalatigheid en om hun daden (omwille van Zijn Tevredenheid) te accepteren.
Waarom wij dit doen?
Allāh heeft gezegd: "Voorwaar, de gelovigen zijn broeders." (Al-Hujurāt; 10) en: "En de gelovige mannen en de gelovige vrouwen zijn Awliyā (vrienden, helpers, beschermers) van elkaar." (At-Tawba; 71)
De profeet Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "Voed de hongerige, bezoek de zieke en bevrijd de gevangene!" En hij Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "Het is aan de gelovigen om hun gevangenen te bevrijden en hen vrij te kopen."
En hij Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "Er is geen Moslim die een andere Moslim in de steek laat in een situatie waarin zijn reputatie en eer geschonden worden, behalve dat Allāh hem in de steek zal laten in een situatie waarin hij Zijn Hulp zou willen. En er is geen Moslim die een andere Moslim helpt in een situatie waarin zijn reputatie en eer geschonden worden, behalve dat Allāh hem zal helpen in een situatie waarin hij Zijn Hulp zou willen."
En hij Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "Degene die zijn broeder in het geheim helpt, zal door Allāh geholpen worden in deze wereld en de volgende." O Moslims! Hoe kunnen jullie aangenaam leven en zwijgen tegenover het onrecht dat jullie gevangen broeders is aangedaan, terwijl jullie Profeet Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "De gelovige ten opzichte van de andere gelovigen is als het hoofd ten opzichte van het lichaam: de gelovige is bedroefd over wat de andere gelovigen treft, net zoals het hoofd de pijn voelt van datgene wat het lichaam treft."
En hij Sallallāhu 'alayhi wa Sallam heeft gezegd: "De gelovigen zijn als één persoon: als het hoofd pijn lijd, klaagt het hele lichaam, en als zijn ogen pijn lijden, klaagt het hele lichaam." En zijn uitspraak "de gelovigen" betekent dat elke gelovige - ongeacht hun ras, kleur en nationaliteit - niets zijn, behalve zoals één persoon in hun onderlinge samenwerking, barmhartigheid en eenheid. Zij zijn als één enkele mens, zij voelen de pijn alsof zij één lichaam zijn, zij zijn bezorgd om elkaar, net zoals iemand pijn in zijn gehele lichaam voelt en zich zorgen maakt wanneer één van zijn lichaamsdelen pijn doet.
Men dient zich af te vragen of hij aan dit bevel van Allah en Zijn Boodschapper heeft gehoorzaamd. Als men zich alleen interesseert voor zijn eigen familieleden, dan is dat zijn Ummah, want blijkbaar houdt zijn of haar liefde en genegenheid voor de ander daar op. Als men van zo'n beperkt groep mensen houdt, alleen maar omdat zijn of haar oog daar aan gewend is, hoe legt hij of zij dan zijn of haar liefde voor de profeet Sallallāhu 'alayhi wa Sallam als hij of zij niet eens deel wil uitmaken van zijn Ummah?
Hoe wij contact onderhouden is middels brieven, internationale organisaties, islamitisch of niet, die opkomt voor de rechten van degenen die worden onderdrukt en gevangen zijn gezet. De gevangene moet wel brieven mogen ontvangen, anders komen de brieven niet bij hem of haar terecht. Uiteraard is het dan ook logisch dat niet alleen wij, maar iedereen kan weten waar deze gevangene vastzit, dit is simpel op te zoeken via het internet.
Dus wil jij onze broeders en zusters laten weten dat je ze gedenkt middels jouw woorden. Al was het maar een dua, een ayat uit de Quraan die je ze meedeelt om vol te houden, of woorden die rechtvanuit je hart komen. Neem dan nu een pen en blad bij de hand en laat je gedachten de vrije loop middels je pen die het voor te zeggen heeft. Mail deze naar schrijfnu@hotmail.com en wij zorgen ervoor dat deze in de handen terecht komt van één van onze broeders of zusters insha Allaah. Laat ze weten dat je ze gedenkt! Laat ze weten dat je met hen meevoelt en laat ze vooral weten dat jij ze steunt op welke manier dan ook bi iedni Allaah.
Moge Allaah het van ons accepteren! Ameen.
Baraka Allaahu feekum.
Wasselaamu A'alaykum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten