dinsdag 14 december 2010

Eremoord mishandeling en meer!

Salaam Aleykoum Waragmatoelah Wabarakatoeh.

Bismililahir rahmanier Rahiem

Velen volgen wel het nieuws en weten dus ook dat er steeds meer eremoord plaatsvind,voornamelijk onder turske gezinnen zoals onze lieve zuster Halime anderhalf jaar geleden is overkomen.


Blijf haar niet vergeten in jullie doeas en al onze broeders en zusters die al reeds zijn heen gegaan vraag vergiffenis voor hun!


Moge Allah haar genadig zijn haar goede daden accepteren en haar zondes vergeven amin.

Zo ook is er in 1 week tijd weer een turkse zuster en van een irakese zuster haar 2 kinderen vermoord(1 kind speelde elders en heeft het dus overleefd)door de (ex)partner.


Als oemmah dienen wij elkaar te steunen en elkaar te helpen,
Als oemmah moeten wij voor elkaar klaarstaan.
We hoeven niet meer toe te kijken,
Nee we gaan er iets aan proberen te doen.
Iedereen kent misschien wel een zuster of een broeder die is gevlucht omdat hij of zij moslims is geworden en de kafir familie accepteerd het niet.
Of de zuster die op de vlucht is gegaan vanwege haar exman 
Of de zuster die haram heeft begaan zwanger raakte en geen abortus wil,maar de familie wil dat ze abortus pleegd(terwijl het hun kleinkind is en het kind hier los van staat)

Moge Allah hun vergeven en beschermen.amin
En zeker als zulke zusters tot inzicht zijn gekomen en berouw hebben getoond voor hun daden de hijaab dragen en een goed leven willen wij zijn verplicht hun niet te verstoten maar bij te staan en vergiffenis te vragen voor hun en indien het kan ze te beschermen.


In veel gevallen is de overheid laks worden bedreigingen en aangiftes niet serieus genomen en worden ze vroeg of laat vermoord.

En als men berouw toond en er is geen shariah rechtbank wie zijn wij dan nog om hun niet te helpen?
We wensen het paradijs voor onszelf waarom niet voor degenen die grote fouten hebben gemaakt maar berouw hebben getoond?
Door juist dawah te doen door het goede voorbeeld te geven door te helpen door vriendschappen te sluiten zal je ondersteuning kunnen bieden.


Jij als zuster kan iets voor ze betekenen al is het maar een ondersteuning,
Bel eens aan als je vermoed dat er iets is en maak een praatje.
Jij als broeder als je iets vermoed dat er iets scheef zit in een gezin bel eens aan en maak een praatje met de vader of de man,en breng je moeder naar de vrouw toe of je zus of dochter enz.


Ibn Oemar verhaalt dat de boodschapper van Allah zei: Een moslim is de broeder van een moslim;hij doet hem geen onrecht aan en hij geeft hem niet over aan de vijand.Wie zich bezighoudt met het bevredigen an een behoefte van een broeder zal ondervinden dat Allah zich bezighoudt met het bevredigen van zijn behoefte.Hij die een van zijn moeilijkheden van een moslim doet verdwijnen zal 1 van zijn moeilijkheden op de Dag des Opstanding door Allah verwijderd zien.Hij die de fout van een moslim bedekt,zal op de Dag der Opstanding zijn fout door Allah bedekt zien. 


(Boekhaarie en Moeslim) 


In deze tijd moet men observeren niet meer met oogkleppen lopen maar opletten wat er gebeurd.


Ook in gevallen waar misschien kindermishandeling aan bod is kan men even binnen proberen te kijken langzaamaan contact opbouwen tips geven over de opvoeding indien nodig is ondersteuining geven in bijvoorbeeld schoonmaken boodschappen halen(sommige hebben last van pleinvrees.


De oemmah begint bij jou begin in je eigen huis in je eigen omgeving in je eigen straat.


Elke goede handeling is liefdadigheid


Ook kan men hulp vragen omtrent opvoeding vaak allochtonen weten niet dat er veel instanties zijn die bv ondersteuning bieden bij de opvoeding,
Vaak hebben ze veel kinderen en dan is het extra zwaar om structuur een goed dag en nachtritme liefde en aandacht aan alle kinderen te geven.
Ontlast elkaar waar het kan.




Jareer Ibn Abdullah, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: "De Profeet, Allah's zegen en vrede zij met hem, heeft gezegd: Wie geen barmhartigheid voor mensen heeft, zal geen barmhartigheid van Allah ontvangen'." [De uiteindelijke overlevering door Moesliem] 



Voor zusters die zusters kennen die in soortgelijke situaties zitten maar zelf niet kunnen of durven te helpen of verlegen zijn meld het bv bij:

Ook kan er door zusters gemaild worden naar hulpvoormoslimas@gmail.com



Of bij andere zusters die zich proberen in te zetten,
Er zijn verschillende stichtingen die zich inzetten voor de medemoslims
Door het gehele land zijn er goede contacten opgebouwd alhamdullilah en kunnen zusters wat steun krijgen en broeders ook dat moet ook mogelijk zijn al zijn er maar weinig moslims die zich hier mee bezig houden helaas.
Dus broeders span jezelf ook in en zet wat steunpunten en dawahpunten op!


Moge op deze manier de oemmah versterkt en verstevigd worden amin

een groot netwerk met veel mogelijheden mashaAllah!


Steunpunt slachtoffers van geweld:

Stichting vangnet te Amsterdam 

Ook voor jongens

Dawah ondersteuning en meer.
Alleen voor vrouwen

Verpreid dit naar je contactpersonen
BarakAllahoefeekoem





Wa Aleykoum Salaam Waragmatoelah Wabarakatoeh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten