zondag 9 mei 2010

Geen kind op straat!!!

Assalamoe Alaikoum Waragmatoelah Wabarakatoeh

Graag jullie aandacht voor het onderstaande:



Kinderen mogen niet op straat te worden gezet. De Nederlandse regering doet dat wel met kinderen van asielzoekers en migranten die uitgeprocedeerd en nog niet teruggekeerd zijn. Ze bivakkeren in een park, op een station of in een bushokje.

Het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa heeft Nederland onlangs op de vingers getikt voor dit beleid. Kinderen op straat zetten, tast namelijk hun menselijke waardigheid aan, oordeelt het Comité. Kinderen hebben bovendien recht op extra bescherming. De Nederlandse regering trekt zich hier weinig van aan. Wel kondigde de demissionaire minister van Justitie aan om kinderen van hun ouders te gaan scheiden als ze op straat dreigen te belanden. De kinderen zouden dan door jeugdzorg opgevangen kunnen worden, maar hun ouders niet. Dat is een nieuwe mensenrechtenschending. Ouders en kinderen horen immers in beginsel bij elkaar te wonen, staat in het Kinderrechtenverdrag.



In het Kinderrechtenverdrag staat ook dat de overheid ouders moet helpen als zij niet in staat zijn hun kinderen onderdak te bieden. Nederland moet onmiddellijk stoppen met het op straat zetten van gezinnen met kinderen.



Ieder kind heeft recht op een dak boven zijn hoofd.



Help mee en onderteken de petitie!!



http://www.geenkindopstraat.nl/pages/gkos/Sign%20the%20Petition

Geen opmerkingen:

Een reactie posten