vrijdag 11 februari 2011

PLEEG-OUDERS GEZOCHT spoed!

Assalaamoe 'alaikoem,





We zijn met spoed op zoek naar een Islamtisch pleeggezin voor een meisje van 2,5 jaar oud. Het ziet er naar uit dat de huidige situatie zal uitlopen tot een crisissituatie. Dit houdt (meestal) in dat het kind door Bureau Jeugdzorg uithuis geplaatst wordt en geplaatst zal worden in een ander (niet-moslim)gezin. Dus ken je Islamitische gezinnen die openstaan voor de zorg van dit kind, laat het mijn dan alsjeblieft zo spoedig mogelijk weten. Het is nog niet duidelijke voor hoelang dit kind geplaatst moet worden, maar daar kan over gepraat worden. Wij zorgen voor een versnelde screening om ervoor te zorgen dat het kindje tijdig ondergebracht kan worden. Het mailadres waar naartoe gemaild kan worden is a_zaruali@hotmail.com



Stuur deze mail ajb zoveel mogelijk door. Baarak Allaahoe fiekoem!


salaam aleykoum



kleine toevoeging inshaAllah.



Het moet wel een gezin zijn wat nog nooit bij jeugdzorg heeft gelopen of heeft gezeten en stabiel is voor het meisje dat zijn vaak de eisen die men stelt aan een pleeggezin

plus veilige omgeving traphekje sloten op de keukendeuren enz enz.



Anders wijzen ze zon pleeggezin af inshaAllah vinden ze een goede pleeggezin AMIN.









4 opmerkingen:

  1. Assalaamoe 'alaikoem allen,


    Ik wil jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie reacties en medeleven. Ik had nooit durven hopen dat ik rond de 100 reacties (!!!) zou krijgen. Zoals aangegeven is de situatie uitgelopen tot een crisissituatie en wordt het kind hoogstwaarschijnlijk in het weekend uithuis geplaatst. Hierdoor kan helaas geen versnelde screening plaatsvinden, gezien hier zeker een week overheen gaat. Het leek er even op dat dit kindje bij een niet-moslimgezin ondergebracht zou worden. Maar als Allaah anders bepaalt, is er geen ontkomen aan. Een zuster had contact met mij opgenomen en de puzzels vielen op hun plek. Zij heeft in het verleden al een screening gehad, ze voldoet aan alle voorwaarden én ze woont in dezelfde stad als dit kind. Daarnaast heeft ze drie kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd als dit meisje. Het kindje wordt inshaae Allaah bij haar ondergebracht. Moge Allaah jullie belonen voor jullie intenties en moge Allaah deze zuster Barmhartigheid en Rust in haar huwelijk schenken, amien.


    Waarschijnlijk zien jullie nu beter, als voorheen, in dat de situatie van onze moslimgemeenschap in sommige situaties uit de hand dreigt te lopen. Er is een schrijnend tekort aan Islamitische pleeggezinnen. Als deze zuster de screening niet gehad zou hebben, zou dit kleine meisje ondergebracht worden bij niet-moslims. Alles wat haar bekend was, zou haar ontnomen worden. Zelfs tot in de kleinste detail! Daarom het verzoek aan allen. Als je nog steeds openstaat om moslimkindjes te verzorgen en als je nog steeds openstaat om liefde en aandacht aan deze kinderen te schenken (waar ze een vreselijke behoefte aan hebben) stuur dan een mail naar info@dar-elkaram.nl. Zelf sta ik ook in contact met Dar El-Karam. Dar El-karam geeft jullie de informatie die jullie nodig hebben en zij zullen als tussenpersoon dienen tussen jullie en jeugdzorg. Een aantal hebben al laten weten dat ze als pleeggezin willen fungeren, deze personen mail ik inshaae Allaah nog even persoonlijk. Eenieder wiens mail ik niet beantwoord heb, denk ajb niet dat jouw mail minder waard was als de rest. Ik heb alleen niet de tijd gehad om alle berichten te beantwoorden.

    Nogmaals hardstikke bedankt wa jazaakoemoe Allaahoe gayran voor jullie bereidwilligdheid en voor het doorsturen van deze mail. Jullie hebben een lach, van oor tot oor, op mijn gezicht getoverd!

    Wassalaam,

    Aluarda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. assalaam alaykoum,

    Graag hadden wij ons deel willen uitmaken van de screening,
    wij zijn een gezin met 3 kinderen (7jaar, 5 jaar en 1,7 jaar) wij wonen in 1800 Vilvoorde (vlaamsbrabant) België
    Gelieve mij te contacteren voor meer info:
    0495925906
    Houari & Bouchra.

    maa salama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. salaam aleykoum

    Moge Allah je belonen zuster.

    deze mailtjes kreeg ik zelf in mijn pm box maar in de laatste mail staat een mailafdres alhamdullilah waar je heen zou kunnen mailen.
    InshaAllah komen jullie door de screening.

    Daarom het verzoek aan allen. Als je nog steeds openstaat om moslimkindjes te verzorgen en als je nog steeds openstaat om liefde en aandacht aan deze kinderen te schenken (waar ze een vreselijke behoefte aan hebben) stuur dan een mail naar info@dar-elkaram.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Salaam Aleykoum.

    Hier op de blog staat ook nog een mailadres en linken waar je terecht kan voor info over pleeggezinnen.

    http://wandelinlicht.blogspot.com/2010/04/xonar-zet-zich-in-voor-islamitische.html

    BarakAllahoe feekoem

    BeantwoordenVerwijderen