zaterdag 2 april 2011

Depressie, gepieker en el weswes (ISA)

al-Salamu 'alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,



Beste allemaal,



Het is weer zover: vrijdag 8 april organiseert ISA een activiteit met als onderwerp Depressie, piekeren en elweswes (ar. influisteringen). Het belooft een leerzame avond te worden waarbij Carien Karsten (psychotherapeut) zal vertellen wat depressie en piekeren inhoudt en wat voor implicaties het kan hebben op de levenskwaliteit. Zij zal ook handvaten aanreiken voor degenen die met dergelijke gevoelens te kampen hebben. Soumia el Kaddouri (directeur zorg I-Psy en GZ-psycholoog) zal uitweiden over hoe dit zich in de praktijk vertaalt bij etnische minderheden. Daarnaast zal Remy Soekirman (Instituut voor Islam Studies) uitgebreid via een video-opname vertellen hoe het nou precies in de Islam zit met depressie en gepieker. Heeft dit een psychologische oorzaak? Zijn het soms influisteringen van de duivel? Of wordt het beïnvloed door de mate van religiositeit?



Betrap jij jezelf ook wel eens op constant gepieker? Voel jij je vaak neerslachtig en somber? Heb je wel eens last van dwanggedachten of ben je simpelweg geïnteresseerd in de islamitische én psychologische visie op depressie, gepieker en elweswes? Pieker er dan niet langer over en meld je gauw aan via aanmelding@sv-isa.nl en verzeker jezelf van een leerzame avond!



Zie flyer in de bijlage voor meer informatie. NB: De toegangsprijs voor niet-leden is te vinden op de flyer. Als ISA-lid worden diegenen aangemerkt die de ledencontributiereeds hebben voldaan. Tevens is er de mogelijkheid om de ledencontributie van €7,50 aan de deur te betalen.



Met vriendelijke groet,

Bestuur ISA - Islamitische Studentenvereniging Amsterdam

2 opmerkingen:

  1. Weswes.. :

    Hallo,

    ik heb enorm last van weswes en wordt er gewoon gek van.. wie kan mij info geven om dit te verlichten of weg te krijgen?

    mijn mail: diablo1@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. salaam alaikoum

    bent je een zuster?dan zal ik je mailen inshaAllah en tips geven

    BeantwoordenVerwijderen