vrijdag 22 juli 2011

Een brief aan mijn zuster

Salaam Aleykoum ik vond een mooie en lieve brief van een zuster en wilde deze met jullie delen.                  

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

Alle lof komt toe aan Allah, we prijzen Hem en zoeken Zijn Hulp en smeken Hem om vergiffenis. We zoeken onze toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onze zielen en tegen onze slechte daden. Degene die geleid wordt door Allah, kan niet op een dwaalspoor worden gebracht en degene die op een dwaalspoor is gebracht, zal niemand en niets vinden om hem te leiden.

Ik getuig dat er geen God is naast Allah, de Enige Die geen deelgenoten heeft, en ik getuig dat Mohammed
saaw* Zijn dienaar en boodschapper is.

*Deze tekst wordt als volgt uitgesproken: ''Salla llaahoe 'alayhie wa salam'', wat min of meer betekent; ''De vredesgroeten en prijzingen van Allah zij met hem.'' Dit wordt gezegd na het noemen van de profeet Allah's zegen en vrede zij met hem.




            As Salaamu 'Allaikoemu Wa RahmatuAllahi Wa Baraketoe Lieve Zusters,

Lieve Zusters, ik hoop dat alles goed met jullie en jullie families gaat insha'Allah. In deze deel zal geen column zitten maar in de volgende de deel die in dit weekend uitkomt insha'Allah wel.

Ik was vandaag aan het surfen en kwam een zeer interessant stuk tegen en ik dacht bij mezelf dit moet ik met mijn lieve zusters delen.. Dit stukje komt van hulp voor moslimas een masha'Allah group met veel nuttige vragen en antwoorden op veel vragen masha'Allah. Ken je iemand die in een moeilijke situatie zit of zit jezelf in een moeilijke situatie dan kan deze group je zeker verder helpen insha'Allah. De blog  is zeker de moeite waard om bezocht te worden masha'Allah!
Moge Allah hun Belonen voor hun inspanningen en al het goede werk dat zij verrichten. Ameen!

Het stukje hieronder gaat over een onderzoek naar suicidaal gedragen van meisjes en jonge vrouwen.
Lees het aub goed door en stuur het naar zoveel mensen door insha'Allah. DjazakumuAllahu gayran!



Wetenschappelijk Onderzoek naar Suïcidaal Gedrag van Meisjes en Jonge Vrouwen

Ben jij een jonge vrouw en heb jij jezelf ooit iets aangedaan of heb je dit overwogen?
Er wordt weinig over dit onderwerp gesproken maar je bent beslist niet de enige!
Soms lopen meisjes en jonge vrouwen tegen zulke grote problemen aan, dat ze geen andere uitweg zien dan zichzelf iets aan te doen. Om vrouwen met deze problemen beter te helpen is er een wetenschappelijk onderzoek naar suïcidaal gedrag gestart.
Voor dit onderzoek is de Vrije Universiteit op zoek naar meisjes en jonge vrouwen van Turkse, Hindostaanse, Marokkaanse en Nederlandse afkomst die zichzelf ooit iets hebben aangedaan of hieraan gedacht hebben.
Wil je deelnemen aan een anoniem interview waarin je jouw levensverhaal vertelt?
Neem dan contact op met de onderzoekster of lees eerst meer informatie.

Bedankt voor je interesse,

Diana van Bergen, Vrije Universiteit Amsterdam

Meer Informatie over Suïcidaal Gedrag en het Onderzoek

Wat is suïcidaal gedrag?

Een bewuste daad zonder dodelijke afloop waarbij iemand verwacht schade toe te brengen aan het eigen lichaam. Het gaat om gedrag dat niet op regelmatige basis plaatsvindt, en hiermee verschilt suïcidaal gedrag van automutilatie (regelmatige zelfbeschadiging).
Een zelfmoordpoging is een vorm van suïcidaal gedrag die een sterke wens betreft om dood te gaan. Een doodwens hoeft niet altijd bij suïcidaal gedrag aanwezig te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om het vinden van rust of het tijdelijk stoppen van pijn.

Voorbeelden van suïcidaal gedrag zijn:
  • slikken van veel pillen (medicijnen), soms in combinatie met alcohol
  • snijden in het lichaam (bijvoorbeeld pols) met een mes of glas
  • drinken van giftige middelen

Het interview en het doel ervan

Uit rapportage van hulpverleners uit Den Haag blijkt dat jonge vrouwen uit sommige bevolkingsgroepen vaker suïcidaal gedrag vertonen dan vrouwen uit andere bevolkingsgroepen. Om beter te begrijpen waarom deze jonge vrouwen dat doen, zullen er interviews gehouden worden met Turkse, Hindostaanse, Marokkaanse en Nederlandse vrouwen.
Van alle interviews samen zal een wetenschappelijke studie geschreven worden die uiteindelijk bedoeld is om hulpverleners te helpen om de problemen die spelen bij deze vrouwen beter te erkennen en te behandelen.

Voor wie bedoeld?

Het onderzoek is bedoeld voor vrouwen van 15 tot 35 jaar die ooit suïcidaal gedrag hebben vertoond. In het interview wordt geen professionele hulp gegeven. Jonge vrouwen die momenteel suïcidaal zijn (bijvoorbeeld op dit moment overwegen teveel pillen te slikken) kunnen het beste naar hun (huis)arts of behandelaar gaan.

Wat betekent deelname?

Als je deelneemt wordt van jou verwacht dat je eenmalig een interview houdt met de onderzoekster van circa 1½ uur. Het zijn vertrouwelijke interviews waarin je volledig anoniem blijft en niemand zal kunnen achterhalen wie er geïnterviewd is. In het interview wordt gevraagd naar jouw levensverhaal en jouw mening, ideeën en gevoelens over alles wat volgens jou een rol heeft gespeeld bij jouw suïcidale gedrag.

Datum, tijd en plaats

Samen met jou bepaalt de onderzoekster wat een geschikte datum en tijd is. Vervolgens zal voor een locatie worden gekozen die jouw voorkeur heeft. Dit kan zijn op het kantoor van de onderzoekster, in de instelling waar je onder behandeling bent of op een rustige plek ergens in de stad. Indien je reiskosten maakt in verband met jouw deelname dan zullen deze worden vergoed.

Wat kun je verwachten?

Je kunt verwachten dat dankzij jouw deelname er meer inzicht komt waarom jonge vrouwen suïcidaal gedrag vertonen en dat deze inzichten door hulpverleners gebruikt zullen worden om andere jonge vrouwen met vergelijkbare problemen beter te kunnen begrijpen en te helpen.

Wie kunnen deelnemen?

Jonge vrouwen tussen de 15 en 35 jaar van Turkse, Hindostaanse, Marokkaanse en Nederlandse afkomst die ooit in hun leven suïcidaal gedrag hebben vertoond of suïcidale gedachten hebben gehad.

Schadelijke effecten

Het is niet de verwachting dat deelname aan dit onderzoek tot nadelige effecten aanleiding zal geven. Mochten er zich echter naar aanleiding van het interview problemen voordoen dan kun je contact opnemen met de onderzoekster*

*http://www.suicidaalgedrag.nl/contact.html

Bron: wandelinlichtblogspot.com



Lieve Zusters, heb je het gevoel dat je ergens over wil praten kun je mij altijd mailen insha'Allah. Een echte aanrader is zeker de bovenstaande website. Ga geen domme dingen doen waarvan je later spijt van zult krijgen, maar besef dat Allah de Verhevene de Enige Helper is en in Hem moeten we onze Vertrouwen stellen, Alhamdoelillah. Vertrouw niet Jan Alleman maar wees voorzichtig aan wie je geheim/verleden deelt. Zoek een vriendin en/of zuster waarvan je zeker weet dat ze Allah de Verhevene Vreest en dus jou 'bagage' veilig zal zijn insha'Allah. Maak veel doe3a en stel je vertrouwen in Allah.
Doe geen domme dingen waarvan je later spijt van kunt krijgen en aarzel niet om contact met mij op te nemen lieve Zuster, ik hou van je Omwille van Allah de Verhevene!

Een mooi ontroerend gedicht van de blog
Pijn...
Voor allen met pijn en verdriet,
Weet dat Allah luistert en alles ziet.
Een moeder met kinderen, maar vader erkent ze niet
Een puber die zijn leven vergooit aan.


Een kind die huilt want zijn moeder is overleden.
Een vader die huilt want zijn dochter is dood gereden.
Een echtgenote kan niet rouwen want hij zorgt voor het brood.
Zijn kinderen moeten eten ook al is zijn vrouw dood.
Er is veel pijn en verdriet hier op aarde
En niemand laat je nog in je waarde.
Ik durf geen journaal meer te bekijken.
Elke keer dezelfde beelden met al die lijken.


Allah ik ben bang dat ik geen goeie moslim ben
En dat ik zowel hier op aarde als in het hiernamaals geen leven ken
mijn vrees voor jouw Allah is groot
en dat zal zo blijven tot aan mijn dood.
Allah help mijn broeders en zusters van hun pijn
Schenk ze het paradijs met rivieren van honing en wijn.
Ze hebben veel pijn en verdriet geleden
Laat dat behoren tot het verleden.


Allah is met ons en verlaat ons nooit.
Hij is de Genadige de Barmhartige en zijn Liefde is Groot.
Voor elk schrammetje pijn vergeeft Allah je zonden.
Want wij geloven in Hem en hebben ons aan Hem gebonden.
Er komt een dag en dan zijn we allen bij een
Alle moslims we missen er geen.
Inscha Allah in zijn tuinen met zijn geliefde profeten.
En zijn engelen die voor ons zorgen met alle soorten eten.


Het paradijs beloofd aan de gelovige mensen
Allah beloont jullie en vervult nu jullie wensen,
Moslims die pijn en verdriet op aarde hebben verdragen.
jullie zullen de hemel in lopen zonder vragen.

Subhannaka Allahoemma Wa Bi-Hamdik, Ashadoe an Laa Illaaha Illaah Anta, Astaghfirouka Wa Oetoboe Ilayk.*

*De betekenis is als volgt: Glorie, reinheid aan U, O Heer! Ik getuig dat er geen godheid het waardig is aanbeden te worden buiten U, ik smeek Uw vergiffenis en ik toon berouw aan U.
(Citadel van de Moslim: Overgeleverd door: Tirmidhi, Nasa'i en Ahmad.)
Noot dat stond in de Citadel van de Moslim: Iedere keer wanneer hij(de profeet) ergens ging zitten, de Koran reciteerde of een gebed volbracht, eindigde de profeet vrede zij met hem met deze woorden.

Ma3a Salama,

Liefs, Jullie Zuster in de Islaam/Oegtkoem fie dien: Oem Amani/Salima Benali

Geen opmerkingen:

Een reactie posten