woensdag 24 augustus 2011

Zakatul fitr project! behind bars

Asalamoe Alaikoem

Geachte geintresseerden,


Behind-Bars heeft zich in de afgelopen tijd geprofileerd als een organisatie dat opkomt voor de moslim gedetineerden middels protesten, schrijven, verkondigen, publiceren en pr-campagne. Daarbij heeft zij verschillende projecten georganiseerd om kleding te verzamelen voor de vrouwen en kinderen van de gedetineerden.


B-B is met de het offerfeest in het verschiet bezig om een project te lanceren dat schuilt onder de titel:


Een gezegende 'Ied-feest O families van de gedetineerden!


Het is jullie niet onbekend dat deze gezinnen onderworpen worden aan onrechtvaardigheid, martelingen en finaniciele boycot. We hebben bv vernomen van de kinderen van Bushta Sharif dat zij moeten eten van de welbekende vuilinsbelten, met als gevolg dat zij ernstig ziek zijn geworden. De verhalen dat zusters de markten op moeten om voor weinig hard te zwoegen en hun taak als opvoedster te kort doen.


Met de Ramadaan einde inzicht is er nog een verplichting gaande voor de 'hoeder' van het gezin, dat is namelijk Zakatul Fitr. Middels deze Zakaat koopt de moslim zijn 'zwakte' af bij Allaah de Verhevene (die hij vertoont heeft tijdens de Ramadaan). De gezinshoofd moet dit bedrag afstaan per gezinshoofd ongeacht of deze vast of niet. In Nederland hanteren wij 5 euro p.p.


Er is overgeleverd van onze profeet vrede zij met hem dat hij zei: "Wie het betaalt (de zakaatul fitr) voor het ('ied) gebed het zal geaccepteerd zijn, wie het daarna betaald zal het voor hem geschreven worden als (normale) sadaqah".


Er is geen probleem als men deze zakaat 3,2 of 1 dag voor het 'ied gebed schenkt. Er is overgeleverd van 'Umar, moge Allaah tevreden met hem zijn, dat hij gewoon was om dit twee dagen van te voren te doneren en soms zelfs drie dagen. Soort gelijk is ook overgeleverd van andere Sahabah.


Steun ons om dit project correct te laten verlopen, wij moeten dat geld overmaken naar Marokko, wees dus ruim op tijd zodat ook na het gebed het eten dat gekocht zal worden van uw geld uitgedeeld kan worden aan de gezinnen. Mocht het storm lopen en zullen wij veel geld verzamelen, dan wijzen wij de broeders dat zij andere arme moslims moeten voeden.


Verkondig dit onder uw familieleden, contacten, mail en social media. Uitgebreide informatie over zakatul fitr vindt u op www.islamqa.com


Donaties
kunnen overgemaakt worden naar:
Rekeningnr.:  142257486
T.n.v.:   A. Choukoud
O.v.v.:  Behoeftigen in Marokko + Zakatul fitr project!


Wasalamoe Alaikoem


Team Behind-Bars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten