vrijdag 2 juli 2010

Hulp voor zuster!Dringend

Salaam aleikoem


inschAllah zou ik even jullie aandacht willen voor het volgende



Vorig jaar heb ik jullie een mail gestuurd, over een iligale zuster wiens haar kinderen alle 7 (waaronder een baby van toen 11 dagen)

zijn afgepakt door de kinderbescherming. Dit ondere andere omdat zij dus iligaal was, en de kinderen ook.

Ook had het gezin vele schulden. Ik heb jullie toen gevraagd om een financiele bijdrage voor deze zuster om dat de deurwaarder anders beslag zou leggen op haar spullen.

Alhamdoelilah hebben jullie masaal op mijn verzoek gerageerd ( moge Allah jullie hiervoor belonen)



Nu 1 jaar later...

Heeft zij Alhamdoelilah haar verblijfsverguning gekregen. En naar omstandigheden gaat het redelijk met haar.

Haar zoontje die toen 11 dagen was toen hij werd meegenomen door de kinderbescherming, heeft zij in de tussentijd 10 keer gezien, hij woont nu bij een joodse vrouw!

Maar Alhamdoelilah gaat zij hem 11 augustus terug krijgen (alleen hij, met voorwaarde dat er 3 maanden onderzoek gedaan wordt bij de zuster thuis, hoe zij met hem omgaat) maar om hem terug te krijgen, zijn kosten aan verbonden!



Voor zijn paspoort en om andere zakelijke dingen/papieren in orde te maken, ze moet voor donderdag 8 juli 350 euro betalen! Alhamdoelilah heeft zij zelf al 200 euro gespaard. Als zij dit geld niet zal betalen, zal ze hem niet krijgen. Verder is zij bijna schulden vrij (met de nadruk op bijna, nog niet helemaal)

Alhamdoelilah heeft ze nu recht op een uitkering samen met haar man en kinderbijslag. maar zij moet maandelijks 600 euro betalen aan bureau jeugdzorg, die besteed dit weer aan haar kinderen (zeggen ze) dus zoals je misschien ziet houd ze niet veel over om haar schulden te betalen. wel werkt zij wat bij en met het geld dat zij verdient betaald ze haar schulden af, maar dit gaat maar om kleine bedragen terwijl ze nog rekeningen hebben liggen van minimaal 2000. dit is erg weinig vergeleken bij vorig jaar.



Alhamdoelilah gaat het dus veel beter met haar. Met de kinderen gaat het veel slechter, ze mag ze 1 keer in de maand zien en ze huilen veel. inschAllah zal het niet lang meer duren voordat zij ook haar andere kindjes mee naar huis mag nemen.



Vorig jaar Ramadan was een moeilijkte tijd voor deze zuster, al haar kinderen waren toen net afgepakt. InschAllah krijgt ze 11 augustus haar zoontje terug en zal het voor haar een mooie Ramadan gaan worden, ik gun haar dat zo, inschAllah jullie ook!



Daarom broeders en zusters, roep ik jullie nog eenmaal op om wat geld te doneren voor deze zuster.
Ze zal dan die 150 euro kunnen betalen aan bureau jeugdzorg en de rest om haar schulden af te betalen.
Indien je geen geld kunt geven vraag ik jullie om een dua te doen en of dit mailtje door de sturen aan iedereen die je kent



Nogmaals voor donderdag 8 juli moet het geld binnen zijn, InschAllah kunnen jullie iets missen



het geld kan gestort worden op

rekeningnummer: 12 26 77 811 t.n.v. G. Pijnenburg ( mijn rekeningnummer)



Voor meer informatie kan je bellen naar

zusters ( 0623239093) Aischa ( Oem Romaissa )

broeders ( 0624691874 ) Younes el Harouchi ( Aboe Romaissa)



Wij hopen inschAllah dat jullie net zoals vorig jaar iets willen doneren, zodat ook deze zuster inschAllah haar zoontje weer voorgoed in haar armen kan sluiten!



Liefs Oem Romaiss
 
 
 
Salaam Aleykoum
 
Laten we dit massaal verspreiden en zorgen dat ze die 2000 euro ook kan betalen en die 350 inshaAllah.
 
Moge Allah hun kinderen terug brengen amin!

3 opmerkingen:

  1. Dit verhaal is of onvolledig en hierdoor denk ik dat het niet klopt of is zodanig onjuist dat ik adviseer om eerst de waarheidsgetrouwheid te onderzoeken eer men geld spendeert.

    Waarom?
    1. Voor het terugkrijgen van je kinderen zijn er nooit kosten gemoeid. Voor ieder in Nederland rechtmatig verblijvende is er recht op bijstand. Dit ook voor een gezin. Het geld dat men daaruit krijgt is voldoende voor een gezin en is landelijk bepaald. Geld kan dus nooit en mag nooit reden zijn voor het terugkrijgen van je kind. Er dienen totaal andere redenen te zijn voor de rechter om het kind bij de ouders weg te halen en niet terug bij de ouders te plaatsen.

    2. € 350,--? was dat niet het bedrag voor de eerste aanvraag van een verblijfsvergunning op grond van de op grond van de reguliere vreemdelingen wetgeving? Dat is nu een bedrag van € 430,-- en bij verlenging een bedrag van € 285,--. Deze kosten komen aanvankelijk niet voor bijzondere bijstand in aanmerking. Men dient hiervoor te reserveren. Is dit niet mogelijk omdat er geen ruimte bestaat om te reserveren, bijvoorbeeld omdat die ruimte om te reserveren gebruikt wordt voor schulden dan kan men alsnog bij de gemeente aankloppen voor bijzondere bijstand. Dit moet wel schriftelijk en vergezeld te gaan van bewijsstukken. Daarnaast is ook dit geen reden om de kinderen weg te houden bij de ouders! Zij kan dit met de gemeente bespreken. De afdeling sociale zaken zal aanvankelijk zeggen dat zij er geen recht op heeft. Zij moet schriftelijk aanvraag indienen, erbij vermelden dat zij schuldenregeling heeft en niet beschikken kan over een reserve als genoemd. De gemeente kan dan een bijzondere bijstand in de vorm van een lening geven, maar zien van de leenvorm af wegens bestaan van andere schulden. Nieuwe schulden zorgt voor extra problemen, wat niet in de geest is van deze wet. Nog los van de gedachte dat er bij schulden altijd sprake is van "ongenoegzaam besef van eigen verantwoordelijkheid". In Nederland hebben wij een systeem waarin niemand schulden hoeft te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervolg:
    3. In de tekst boven wordt gezegd: "Alhamdoelilah heeft ze nu recht op een uitkering samen met haar man en kinderbijslag. maar zij moet maandelijks 600 euro betalen aan bureau jeugdzorg, die besteed dit weer aan haar kinderen (zeggen ze) dus zoals je misschien ziet houd ze niet veel over om haar schulden te betalen. wel werkt zij wat bij en met het geld dat zij verdient betaald ze haar schulden af, maar dit gaat maar om kleine bedragen terwijl ze nog rekeningen hebben liggen van minimaal 2000. dit is erg weinig vergeleken bij vorig jaar."

    Wij hebben het hier steeds over haar?! Er bestaat ook een hij, of begrijp ik dat verkeerd?

    Zij hebben dus recht op een uitkering!? Aangezien zij pas een verblijfsvergunning hebben, kan het niet zo zijn dat zij recht hebben opgebouwd op een WW uitkering en hebben wij het hier over een bijstanduitkering in de zin van de Wet werk en bijstand (Wwb). Zij werkt dus naast de bijstanduitkering en kan dat geld aan haar schulden uitgeven????

    Hoe kan zij naast de uitkering van de gemeente ook werken? Als zij een uitkering heeft dan is dit €|1239,15 exclusief vakantietoeslag (gezinsnorm). De bijstand is de laatste vangnet. Wanneer mensen een inkomen hebben gaat dit af van de bijstanduitkering! Fraudeerd dit gezin?

    Als zij het hier hebben over € 600,-- per maand voor de kinderen, dan zal dit waarschijnlijk gaan om eigen bijdrage van de ouders voor de noodzakelijke kosten van onderhoud, ook wel onderhoudsbijdrage genoemd.Incasseerder is hiervan meestal de LBIO. Dit bedrag is echter inkomensafhankelijk. Ouders die een minimuminkomen als de uitkering hebben hoeven dit niet te betalen. Daar waar LBIO toch hardnekkig een te hoog bedrag door blijft berekenen (nogmaals op basis van je draagkracht) dan is er nog bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand dekt de noodzakelijke bijzondere kosten van het bestaan. Deze situatie is noodzakelijk en bijzonder. Er is één maar en dat is het bedrag. Dat klopt niet. Mocht dit waar zijn, dan kan er overleg zijn met het LBIO over het inkomen die dit gezin heeft en wordt de eigen bijdrage voor de noodzakelijke onderhoudsbijdrage aangepast en zelfs de te hoge bedragen terugbetaald.

    Vanwege deze alinea twijfel ik over de echtheid van deze noodkreet. Ik ken het dossier niet. Gezien de bedragen, de omstandigheden en de zogenaamde feiten is het verzoek erg twijfelachtig.

    4. Of het gaat hier om mensen die het dossier niet goed kennen of het is niet waar wat hierboven staat. Wanneer het juist is dan is er bij de gemeente een contactpersoon die kan worden geraadpleegd. Tevens is er een advocaat die dit gezin bij staat om te voorkomen dat er onrecht wordt gedaan aan dit gezin.

    Veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ZO HEEY JIJ HEBT ERG BESCHULDIGINGEN HOOR.

    Ten eerste ken ik de zuster die dit gezin volgt zolang ik weet dat het betrouwbaar is plaats ik het ook.

    En inderdaad er is een hij maar die hij is gehandicapt.
    En nee dit gezin fraudeerd zeker niet,.

    En ze moet inderdaad 600 per maand betalen de zuster die dit heeft ingezameld is op de hoogte van de situatie.

    Verder heeft zij gewerkt maar is daar om een bepaalde reden mee gestopt die ik jou zeker niet hoef te zeggen.

    Verder is deze inzameling al gestopt en zal ik nog contact opnemen met de zuster die haar volgt,of de kids al terug zijn.

    Gelukkig zijn wij moslims zeer tolerant en denken wij het goede van elkaar en daarom is er vorige keer ook succesvol ingezameld omdat wij niet zo achterdochtig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen