zaterdag 3 april 2010

Help de overgebleven kinderen! na de moord op hun moeder

Salaam Aleykoum Waragmatoelah Wabarakatoeh.

Bismillahir Rahmanier Rahiem!

 
Julie kennen vast nog wel dit bericht:dit gaat over de zuster die vermoord is door haar man en 4 kinderen heeft achtergelaten.
Gruwelijke moord Groningen mogelijk eerwraak

dinsdag 23 maart 2010 15:18
Het lijkt er sterk op dat de brute moord van een 51-jarige Egyptische man op zijn 35-jarige vrouw uit eerwraak is gepleegd. De man vermoordde de vrouw, ook van Egyptische afkomst, op het balkon van een flat in Groningen, terwijl buurtbewoners het zagen gebeuren.
De brute moord werd gepleegd op een balkon

Over het motief van de dader wil de politie nog niets zeggen, maar er wordt rekening gehouden met eerwraak. ‘Alles wordt meegenomen in het onderzoek,’ aldus een woordvoerder tegen elsevier.nl.
Volgens persbureau ANP was het echtpaar sinds kort uit elkaar. Ze hebben samen vier kinderen van acht tot dertien jaar oud.
Balkon

De moord had zondagochtend plaats. De man stak eerst in het huis in op zijn vrouw, waarna zij naar het balkon vluchtte. Daarna stak hij nogmaals op haar in.
De vrouw overleed op het balkon, terwijl buurtbewoners het zagen gebeuren. Zij waren er getuige van hoe de man met een fatale steek een einde aan het leven van zijn luid krijsende vrouw maakte.
Egyptoloog

De Egyptenaar vluchtte vervolgens de straat op, waar hij werd opgepakt door de politie. Hij wordt momenteel verhoord. Het is niet bekend of hij medewerking verleent aan het onderzoek.
De vrouw was werkzaam als egyptoloog bij de Groninger Archieven, meldt de regionale zender RTV Noord.

Moge Allah(subhana wa ta aala) deze zuster genadig zijn haar goede daden accepteren haar zondes vergeven en haar geen straf in het graf geven amin!
Alhamdullilah dat de oemmah een oemmah is,op sommige plaatsen merk je dat echt alhamdullilah.

Moge Allah deze zusters belonen die voor deze kinderen proberen te zorgen met name de zuster die een zeer goede vriendin van de (vermoorde) zuster is.

Ze heeft deze kinderen uit liefde voor haar vriendin en uit liefde voor deze kinderen die het nodige hebben meegemaakt opgenomen in haar huis

Ze zorgt in een klein huisje nu voor 6 kinderen mashaAllah en leeft van een alleenstaande uitkering.

Alhamdulilah zijn er meer zusters die zich goed inzetten voor deze kinderen en deze zuster die vermoeid is en geen tijd heeft om te rouwen om haar vriendin bijstaan waar ze maar kunnen.

ook zijn inmiddels de andere zusters wat vermoeid.

Ze koken om de beurt en proberen hier en daar financieel bijstaan en elkaar emotioneel bij te staan.
De jongste heeft alles zien gebeuren wat de vader met haar moeder deed...

en met name voor haar is jullie doea hard nodig,

ze praat niet meer miskien en lacht af en toe wat en rend wat rondjes.

En ze is niet meer zindelijk helaas...

Er zij een aantal plannen op tafel gezet alleen daar is meer geld voor nodig dan de zusters(en broeders) tot nu toe bij elkaar hebben kunnen krijgen.



1.Deze zuster leeft van een alleenstaande uitkering met haar 2 jonge kinderen.

en heeft dus voor 2 of 3 kinderen luiers nodig wat een hoop geld bij elkaar kost.

Plus een beetje geld om te leven want 6 kids bij elkaar kost een hoopgeld

2.Het huisje is klein en daarom zijn er 2 stapelbedden nodig.

3.het plan is om oma uit Egypte te laten over vliegen zodat oma voor deze kinderen gaat zorgen inshaAllah(en natuurlijk de steun van de zusters)

4.jeugdzorg zal waarschijnlijk proberen aan te vechten om de kinderen in een kafir pleeggezin te verpaatsen dus er is geld nodig voor een goede advocaat.



Wat kan jij doen beste broeder en/of zuster?
Ten eerste maak doea voor deze zuster,

Allahumma aghfirlahoe war 7amhoe wa 3afihi wa3foe 3anhoe
Wa akrim noezoelahoe, wa wassi3 moed-khalahoe, waghsilhoe bilma-i wathaldji wal baradi,Wa naqqihi minal khataya kama naqqaytath thawbal abyada mina danasi, wa abdilhoe daran khayran min darihi wa ahlan khayran min ahlihi, wa zawdjan khayran min zoudjihi, wa adkhilhoel djannata wa a3idh-hoe min 3adhabal-qabri wa 3adhabi nar
Betekenis:

O Allah Vergeef hem en heb genade met hem en geef hem kracht en begenadig hem.
Wees vrijgevend voor hem en laat de ingang wijd voor hem zijn en was hem met water,sneeuw en hagel. Reinig hem van zijn overtredingen zoals een witte doek van vlekken gereinigd wordt.Geef hem een verblijfplaats beter dan die hij kende en een gezin beter dan dat hij kende en een vrouw beter dan zijn vrouw.Neem hem op in het Paradijs en bescherm hem voor de bestraffing van het graf en voor de bestraffing van het hellevuur.

Allahuma aghfir li7ayyina wa mayyitina wa shahidina wa gha-ibina wa saghierina wa kabie-rina wa dhakarina wa oenthana. Allahuma man a7yaytahoe minna fa a7yihi 3alal Islami wa man tawaffaytahoe minna fatawaffahoe 3alal imanie, Allahuma la ta7rimna adjrahoe wa la toedillana ba3dahoe
Betekenis:
O Allah Vergeef onze levenden en onze doden, degenen die met ons zijn en degenen die overleden zijn, onze jongeren en onze ouderen, onze mannen en onze vrouwen.
O Allah iedereen onder ons die U leven geeft, geef hen leven in de Islam en ieder die U van ons wegneemt, neem hem weg in het geloof. O Allah verbiedt ons hun beloning niet en laat ons niet na hen dwalen.



Allahuma inna foelana bna foelanin(naam van de persoon) fie dhimmatika, wa habli djiwarika,faqihi min fitnatil qabri wa 3adhabin nari, wa Anta ahloel wafaa-i wal 7aqqi. Faghfirlahoe war 7amhoe innaka Antal Ghafuroe Ra7iem.
Betekenis:
O Allah waarlijk (naam van de persoon) is onder Uw bescherming en uw handen, red hem dus van de beoordeling van het graf en van de bestraffing van het vuur. U bent de Behoeder van de oprechten en waarachtigen vergeef hem dus en wees hem genadig. Waarlijk U bent de grootste Vergever, de Genadigste.



Allahuma 3abdoeka wabnoe amatika a7tadja ila Ra7matika, wa Anta ghaniyyoen an 3adhabihi, in kana moe7sinan fazid fie 7asanatihi, wa in kana moesie3an fata-djawaz 3anhoe.

Betekenis:
O Allah, Uw dienaar en het kind van Uw gemeenschap heeft Uw genade nodig en U hebt zijn marteling niet nodig. Als hij vroom was vergroot dan zijn beloning en als hij een overtreder was begenadig hem.

Maak doea voor deze zuster dat Allah subhana wa ta aala haar helpt om sterk te blijven om goed voor deze zuster te zorgen.

Maak doea dat hun oma naar Nederland kan komen om zo voor deze kinderen te kunnen zorgen en dat ze uit handen blijven van de koefaar/pleeggezin enz.

Maak doea dat de kinderen en de andere mensen die dicht bij haar hebben gestaan dit verdriet goed verwerken en het plaatsje kunnen geven.

want de schok is extra groot omdat niemand dit heeft zien aankomen ze zei altijd altijd als een zuster haar vroeg hoe gaat het alhamdullilah bil ghair,deze zuster heeft nooit geklaagd over haar kinderen of haar man mashaAllah niemand heeft ooit iets slechts bij deze zuster gezien mashaAllah.

Hou van deze zuster en wens het beste voor haar in het hiernamaals.

Moge Allah subhana wa ta aala ook van jullie houden en laat dit een les voor ons zijn dat we vroeg of laat ook de dood zullen moeten ondergaan dat we in ons graf worden gebracht dat onze geliefden weglopen en verder gaan met dit leven en goede daden kunnen toevoegen bij hun goede daden...maar dat we op een dag niets meer kunnen doen dat onze tijd komt elke minuut elk uur komt dit dichterbij....
Elke ziel zal de dood ondergaan. (Koran 3:185)
Laten wij als 1 oemmah deze kinderen steunen en de zusters die hun bijstaan laten we hun steunen en doeas maken en financieren voor degenen die hiertoe in staat zijn.

En degene die niets weten om te geven weet dat zelfs een euro iets is alhamdullilah en dat we geven zoveel als we zelf kunnen en omdat iets doen beter is als niets doen!

“Bescherm jezelf tegen het vuur, al is het door het weggeven van een halve dadel.”
Een man vroeg de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde:
“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: ”Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”
Deze overlevering werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.
Ibn Oemar verhaalt dat de boodschapper van Allah zei: Een moslim is de broeder van een moslim;hij doet hem geen onrecht aan en hij geeft hem niet over aan de vijand.Wie zich bezighoudt met het bevredigen an een behoefte van een broeder zal ondervinden dat Allah zich bezighoudt met het bevredigen van zijn behoefte.Hij die een van zijn moeilijkheden van een moslim doet verdwijnen zal 1 van zijn moeilijkheden op de Dag des Opstanding door Allah verwijderd zien.Hij die de fout van een moslim bedekt,zal op de Dag der Opstanding zijn fout door Allah bedekt zien.
(Boekhaarie en Moeslim)
 



Er kan gemaild worden naar het onderstaand emailadres vanuit daar worden er bankgegevends gegeven van een zuster die haar bankgegevends heeft vrijgegeven (Moge Allah haar belonen amin)
Ook zullen we jullie op de hoogte blijven houden hoe het met de kinderen gaat en de verdere verloop van deze situatie.
Moge Allah julie belonen met het goede jullie zondes wissen jullie genadig zijn amin
Wa Aleykoum Salaam Waragmaoelah Wabarakatoeh

3 opmerkingen:

  1. hoe gaat het nu met de kinderen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Salaamu Aleikum,

    graag zou ik ook willen weten hoe het gaat met de kinderen en verder vroeg ik mij af of het een idee is om islamitische pleeggezinnen te vinden voor deze kinderen? Mijn hart brandde toen ik las dat jeugdzorg ze wil plaatsen bij een kaffirgezin. Dit moeten wij NOOIT laten gebeuren!

    Salaamu Aleikum,

    een zuster.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Salaam aleykoum de kinderen zijn nog steeds bij de vriendin van hun moeder alhamdoelillah na omstandigheden gaatt het dus goed

    BeantwoordenVerwijderen