donderdag 13 januari 2011

Quantana-what?‏

Bismillaah,





Ookal was het hier in Nederland een dag zoals elke andere, dinsdag 11 Januari was voor velen wereldwijd een dag om bij stil te staan. 11 Januari 2002 was namelijk de dag dat, met de aankomst van 20 mannen die werden ingevlogen vanuit Afghanistan, Quantanamo Bay haar deuren opende, zij het, toen nog in uiterst geheim. Een jubileum dus van 9 jaar onrecht, uit elkaar getrokken families, martelingen, hongerstakingen en dagenlange verhoren.



Minstens 10 van deze 20 mannen van de "eerste lichting" zitten nog steeds vast in het kamp, waar totaal nog 174 gevangenen worden vastgehouden in de "War on terror".



Één van deze 174 mannen is Shaker Aamer, de enige overgebleven Britse gevangene in Quantanamo. En elke vader zou de pijn ook moeten voelen, van een vader die zijn eigen jongste zoon nog nooit heeft kunnen zien, nog nooit heeft kunnen aanraken of horen lachen. Denk niet dat Shaker de enigste is; elke gevangene heeft een verhaal, een geschiedenis, een leven. Net zoals wij. En net zoals bij hen kan ook ons verhaal, onze geschiedenis, en ons leven ons zomaar worden weggegrist.



Vergeet hen dus niet in je doe'aa, en vraag Allaah de gevangenen te bevrijden, en hun dierbaren sabr [geduld] te schenken. En voor een ieder die het is vergeten, bijgaand de woorden afkomstig van de kinderen van Shaker, moge Allaah hen beschermen.


Wa Alaikoum Salaam Warahmatoelahi het team SchrijfNu



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten