woensdag 6 april 2011

Groot te kort in islamitische pleeggezinnen in Gelderland

Van mijn vriendin, die bij bureau jeugdzorg werkt, kreeg ik de vraag, om een oproep te plaatsen om islamitische pleeggezinnen te werven.


Als jeugdbeschermer loopt ze er regelmatig tegen aan, dat er een kind tijdelijk of definitief uit huis geplaatst moet worden, wat vaak voor de ouders en het kind dramatisch genoeg is. Vaak wordt de wens uitgesproken om het kind in een islamitisch gezin te plaatsen. Vaak lukt dit niet omdat er een te kort is aan islamitische pleeggezinnen.

In Gelderland is er niet speciaal een islamitische pleegzorg. Als islamitisch pleeggezin, moet je je aanmelden bij Lindenhout Pleegzorg http://www.lindenhout.nl/pleegzorg

Lindenhout heeft een groot te kort en dit is zeer ernstig, want hierdoor worden kinderen geplaatst in gezinnen met totaal andere waarden en normen.



Dus mensen uit Gelderland, denk eens na over pleegzorg, kan je dit, heb je hier ruimte voor, heb je wat extra liefde over of ken je mensen die hier eventueel geschikt voor zijn, breng het eens onder de aandacht.



Niet alleen Gelderland, er is in heel Nederland een tekort aan islamitische pleeggezinnen, mensen met oproepen uit andere gebieden (graag met link waar ze naartoe kunnen voor info), plaats ze er rustig bij.

http://www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php?f=51&t=67293&st=0&sk=t&sd=a

1 opmerking:

  1. salaam alaikoem,

    Op hyves is er een groep waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld.
    http://moslimjeugd-zorg.hyves.nl/

    Op linkedin is ook een groep aangemaakt waarbij ook professionals zich hebben aangesloten.

    Je moet je daarvoor aanmelden op linkedin en dan lid worden van de groep Moslim Jeugd Zorg

    Het klopt dat er een tekort is aan pleeggezinnen in Nederland en ook in Gelderland. Ik werk zelf op een school waar ouders zich aan wilden melden als pleeggezin, maar omdat ze geen aparte kamer hadden voor het kind, ging de pleegzorginstelling niet akkoord. Terwijl men in de provincie Utrecht in Amersfoort die eis niet stelt!

    BeantwoordenVerwijderen