dinsdag 5 april 2011

Help mee om de leed van deze zuster te verzachten, geef om een ander beste Moslims

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



Beste Zusters,



Zoals jullie je misschien kunnen herinneren is er afgelopen zomer een email in de rondte gegaan waarin wij geld hadden ingezameld voor zuster Farah en haar zoontje die in Al Houceima wonen.

Inmiddels hebben wij persoonlijk van haar vernomen, dat haar zoontje overleden is. Inna Lillahie wa inna Ilayhie Raji3oen!

Deze zuster heeft een moeilijke periode achter de rug mede te danken aan de medici die haar vanaf de bevalling op een niet humanitaire wijze hebben behandeld. Zoals jullie weten zijn de mensen die het minder hebben gesteld in de ogen van de welgestelde minderwaardig in Marokko en dat zien we terug wanneer het gaat om medische zorg voor de armen onder ons. Is het humaan wanneer een baby letterlijk uit de buik van haar moeder wordt getrokken. Er is op de buik van de moeder geduwd om zo het kind zo snel mogelijk uit te drijven, zonder te kijken naar de gevolgen? De schade die deze medici dit gezin hebben aangedaan is niet humaan te noemen. Zij en haar baby hadden hierna lichamelijke en geestelijke letsel opgelopen die veel medische zorg nodig heeft gehad. Haar zoon heeft veel inwendige schade hieraan overgehouden en is daar niet van hersteld, de artsen noemden het een verstandelijke/lichamelijke beperking waarmee hij geboren is. De zuster is te allen tijde standvastig gebleven en heeft haar geduld bewaard en haar vertrouwen in Allah gesteld wa Al7amdulillaah 3alaa kulie al7aal.





Wij hebben hier afgelopen zomer 2010 in Nederland een kleine geldinzameling gehouden om deze zuster te helpen, om medische zorg te verkrijgen die nodig was voor haar en haar kind.

We willen de mensen ook bedanken, Jazahumu Allahu khayraan voor de financiële bijdrage die ze hebben geleverd aan dit gezin.





Nu is haar zoontje die nog geen jaar oud was inmiddels overleden, Inna llilaahi wa inna Illahyi Raji3ioen. Deze zuster heeft haar zoontje van nog geen jaar oud begraven. Het raakte mij zodanig dat ik naar mijn eigen kind keek die in bed vredig lag te slapen. Hoe moeilijk is het voor een moeder om haar bloedeigen kind te moeten begraven. Verplaats je in een ander en heb medeleven met de ander die deze beproeving ondervindt. Koulie nafsien dhayieqaatu Almawt.

De zuster heeft zelf met het weinige geld wat ze bezit de begrafeniskosten betaald.

Nu willen wij jullie zusters wederom vragen of jullie een bijdrage willen leveren om haar te steunen en haar leed te verzachten.





Beste zuster bekommer je om de leed van anderen en verzacht deze pijn Baraaka Allahufikunna, door haar te steunen en een bijdrage te doen!



Het geld kan overgemaakt worden op het volgende rekeningnummer:

Zet erbij dat het om zuster farah gaat

ING 7695969

B el Mouhidi Amsterdam



السلام عليكم ورحمة الله

Geen opmerkingen:

Een reactie posten