dinsdag 31 mei 2011

Statement omtrent de martelingen en terreur van de Marokkaanse autoriteiten.

Statement omtrent de martelingen en terreur van de Marokkaanse autoriteiten.



Den Haag, 21 mei 2011



Martelingen en terreur.

In de nacht van zondag op maandag hebben de Marokkaanse autoriteiten met grof geweld de Zaakie gevangenis in Sale bestormd. De gevangen zijn met scherp beschoten en naar alle waarschijnlijkheid is er een dode en zeker tientallen gewonden te betreuren. Dit kan men classificeren van lichtgewond tot zwaargewond. Een aantal van hen is in kritieke toestand. Men kan dit geweld, zonder enige moeite, aanmerken als het schoolvoorbeeld van marteling en terreur tegen vredige, politieke en gewetensgevangen. De beelden in de sociale media spreken boekdelen en kunnen worden aangemerkt als zeer schokkend.



Als mens, verenigd in een lichaam

Wij, als Marokkanen, Turken, Nederlanders, Surinamers, als moslims, als mensen, hebben ons verenigd onder de naam Team Free Saddik. Wij willen vandaag een duidelijke statement afgeven. Wij veroordelen alle vormen van geweld tegen de Marokkaanse gedetineerden. In het speciaal, de vredige demonstranten in de Zaakie gevangenis complex te Sale. Team Free Saddik is een initiatief vernoemd Saddik Sbaa, een gedetineerde in de gevangenis Zaakie te Sale. Saddik is een jongeman van 24 jaar, waarvan hij 20 jaar in Den Haag heeft doorgebracht. We kunnen stellen dat hij wellicht andere idealen had dan de gemiddelde Nederlander, echter zijn inzet en enthousiasme om iets te betekenen voor de maatschappij waren er niet minder om. Hij is een vrome moslim, studeerde hard, werkte veel en was erg geliefd onder mensen. Hij wilde de eerste zijn en was ook de eerste als anderen hulp nodig hadden. Dit, en nog veel meer, heeft ons ertoe gezet om ons hard te gaan maken voor zijn zaak en de zaken voor soortgelijke politieke, islamitische en gewetensgevangen. Saddik is het toonbeeld voor alle misstanden in Marokko wat ons aangaat



"De dood is ons geliefder, dan te leven in terreur." (Uitspraak van een gedetineerde.)



De vrees voor het leven van de gevangenen is onze drijfveer om de misstanden aan te vechten. Met de wetenschap dat als sommigen ooit in hun leven naar Marokko reizen, zij ondervraagd zullen worden over de kritische noot die wij aanslaan. Dit mag echter nooit de reden zijn, om geen noten te kraken. De gevangenen hebben alle middelen die het systeem geeft, gebruikt om hun martelingen aan te kaarten. Denk hierbij aan brieven aan ministers, koningen, mensenrechtenorganisaties etc. Geen enkele partij kan of wil iets voor hen doen. Wij willen aandacht vragen van de Marokkaanse ambassade, de Nederlandse regering, mensenrechtenorganisaties, binnenlandse- en buitenlandse overheden en de 'gewone' man, opdat deze zaak bekendheid krijgt. Het uiteindelijk doel is het wegnemen van de misstanden en het berechten van degene die verantwoordelijk zijn voor deze daden.



En dat het oog van de lafaard niet moge slapen!

zeer schokkende video!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten