dinsdag 31 mei 2011

Woning gezocht voor een zuster met een baby

Bismillaahir-Rahmaanir-Raheem




Salaam aleykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,



Lieve zusters,



Graag zou ik bij deze een beroep op jullie willen doen met betrekking tot een zuster en haar baby die per direct huisvesting nodig hebben. Ik zal hieronder kort uitleggen wat de situatie is en wat er gezocht wordt.



Situatie: Een alleenstaande zuster van 19 met een baby van ongeveer vier maanden is met spoed op zoek naar een (eigen) plek om te wonen. Zij woont op dit moment thuis, maar de situatie daar is niet goed en gezond voor haar en haar baby (geen islamitische verantwoorde omgeving). Zij heeft erg veel meegemaakt in haar leven en wil nu Islaam praktiseren en haar baby in rust en veiligheid kunnen opvoeden met Islaam, maar wordt hierin tegengehouden vanuit haar thuissituatie, waardoor zij in een zeer moeilijke situatie verkeerd en veel stress ervaart (wat de baby uiteraard ook niet ten goede komt).



Deze zuster heeft geen man, familie of kennissen die haar hulp (kunnen) bieden. De enige mogelijkheid die ze op dit moment heeft is naar een huis gaan voor alleenstaande moeders, waar de omgeving al helemaal niet islamitisch verantwoord is, wat zij dus ook absoluut niet wil. Vandaar dat ik bij deze een beroep op de ummah (islamitische gemeenschap) wil doen, om uit te zoeken of deze evt. iets zou kunnen betekenen voor deze zuster en haar baby, bi idnillaah.



Wat is nodig: Aangezien haar verzoek om urgentie is afgewezen en ze nog lang niet voldoende punten heeft bij de woningbouw, is deze zuster met dringende spoed en dus ook per direct op zoek naar een zelfstandige woning met ten minste twee kamers (en uiteraard badkamer, toilet, etc.). Deze hoeven niet groot te zijn, zo lang het maar veilig en betaalbaar is. Ze zou het liefst in Apeldoorn wonen, maar als dat niet lukt is omgeving Apeldoorn ook goed (Deventer, Zutphen, Arnhem, Amersfoort). Mocht je echt een goede oplossing hebben maar deze valt niet onder de genoemde woonplaatsen; alle suggesties zijn altijd welkom!



Haar budget: Een bepaald budget heeft ze op dit moment nog niet; ze ontvangt namelijk nog een uitkering (totdat haar baby zes maanden is), maar het liefst zo goedkoop mogelijk (niet meer dan 490 euro). Ze heeft recht op huursubsidie.



Vraag aan jullie: Graag wil ik jullie vragen om het zo spoedig mogelijk door te geven als je iets hoort of weet over een beschikbare- en voor deze zuster betaalbare woning, al is het maar voor tijdelijk (voorbeeld; iemand verhuurt haar huis voor een paar maanden of een jaar en gaat zelf op vakantie of een iemand stelt haar huis tijdelijk beschikbaar etc.). Ook zou ik willen vragen of jullie navraag in je omgeving/netwerk willen doen en het zo spoedig mogelijk willen laten weten als er iets uitgekomen is. Je kunt dit alles laten weten door te mailen naar: zuster-zoekt-woning@hotmail.com.



Moge Allah het gemakkelijk maken voor deze zuster en haar snel een uitweg geven die goed voor haar en haar baby zal zijn, zowel in deze wereld als in het Hiernamaals. Moge Allah iedereen belonen die de moeite neemt om rond te vragen en ook vind je niets; je du'aa (smeekbede) is zeer welkom en nodig. BaarakAllaahu feekunna!



Salaam aleykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten