maandag 7 maart 2011

Wat kan JIJ DOEN VOOR DE PALESTIJNSE GEVANGEN KINDEREN!

salaam aleykoum



zoals je op het filnpje heb kunnen zien zitten onze broertjes en zusjes onterecht vast in de israelische gevangenissen bv omdat ze stenen gooiden naar de soldaten omdat hun ouders vermoord zijn zoals we in andere videos hebben kunnen zien.

Door bommen hebben veel kinderen scherven in hun hoofd en last van Hoofdpijn hierdoor!

ze zijn ernstig getraumatiseerd vaak en als ze dan wat terug doen worden ze opgesloten en krijgen een onterechte behadeling ze worden mishandeld!

en plegen soms zelfmoord.....in de gevangenissen



Maar er zijn een paar dingen wat JIJ KAN DOEN!



Als je Palestijnse kinderen in Israelische gevangenissen wilt steunen, kies dan één of meer van de onderstaande mogelijkheden:



Bekijk en/of bestel de Video 'Stolen Youth' Op 20 november 2004 zond Twee Vandaag een reportage uit rond de film 'Stolen Youth'. In deze video zijn de ervaringen van twee Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenissen te zien. U kunt een DVD van 'Stolen Youth' met Nederlandse ondertiteling bestellen door het overmaken van 7,50 euro op 940200 tnv Talliq - Utrecht. Vermeld uw naam, adres en postcode voor de verzending.



Voor het bekijken van Stolen Youth - Part 1 (9:01 min) : Klik hier



Voor het bekijken van Stolen Youth - Part 2 (9:16 min) : Klik hier



Medeleven betuigenKies een Palestijns kind uit de lijst op de website van DCI/PS en schrijf hem/haar een Stichting TALLIQ brief. (Voorbeeld)

En/of schrijf een brief aan de familie van een kind dat in de gevangenis zit. (Voorbeeld)

Wij zorgen voor een vertaling van de brieven in het Arabisch. Wij sturen alle documenten per e-mail naar DCI/PS waar ze worden geprint. Hun advocaten zorgen ervoor dat ze bij het kind in de Israëlische gevangenis en/of bij zijn of haar familie terecht komen. Ook is het mogelijk om brieven in eenvoudig Engels met gebruik van korte zinnen direct naar de gevangenissen te sturen.



Protest aantekenen En/of stuur een korte brief in het Engels aan de Minister President van Israël, de Israëlische minister van justitie en aan de Israëlische ambassadeur in Den Haag om je afkeer van het schenden van de Rechten van Palestijnse kinderen duidelijk te maken. (Voorbeeld)

Deze brieven zullen aan de betreffende autoriteiten worden doorgestuurd.



Stuur je brief/brieven als bijlage bij een e-mail naar: info@talliq.nl



Foto makenEen foto maakt het voor de ontvangers veel sprekender, en een heeft een groter effect op de autoriteiten. Maak een digitale foto van jezelf met een bordje in je hand: "Justice for Palestinian children!" of "Palestinian children free!". Of verzin zelf een pakkende tekst. Sla je foto op als jpg-bestand. En stuur je foto aan bovenstaand e-mailadres. Alle foto’s komen in de fotogalerij op deze website te staan.



Een donatie doen Maak een bedrag over op Gironummer 940200 ten name van Stichting TALLIQ in Utrecht. Dit geld gaat naar de kinderen als ze uit de gevangenis komen. Ze worden gesteund met schoolgeld, extra Engelse les en vrijetijdsbesteding.



Posters en folders verspreiden Vraag de gratis posters en folders aan, hang ze op en/of verspreidt ze. Zo help je mee om aandacht op deze zaak te vestigen en een rechtvaardige behandeling van Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenissen te bedingen.





http://www.talliq.nl/Index_DoeMee.htm



Verspreid dit inshaAllah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten