vrijdag 25 maart 2011

Kom je uit omgeving Utrecht en mis jij zusters om je heen?


De Profeet (صلى الله عليه وسلم) heeft in een interpretatie van de betekenis gezegd:



’De gelovige vormt samen met een (andere) gelovige een soort bouwwerk, het ene deel ondersteunt het ander’. Vervolgens maakte hij een gebaar door zijn vingers in elkaar te schuiven
(overgeleverd door imaam al-Bukhaarie en Muslim)



De woorden van de Profeet (صلى الله عليه وسلم) illustreren op een prachtige wijze het concept van samenwerking binnen de Islaam en het feit dat wij moslims, maar vooral ook wij zusters elkaar nodig hebben.



We kennen het allemaal wel; de welbekende iemaan-dip. Al-Iemaan fluctueert en neemt toe met gehoorzaamheid jegens Allaah en neemt af met ongehoorzaamheid jegens Hem. Soms kent het hoogtijden en soms dieptepunten. Feit is, dat wij zusters elkaar hierbij kunnen helpen door elkaar op te roepen tot het goede, te weren van het slechte, te adviseren, corrigeren, en elkaar continu te herinneren aan waar we het allemaal voor doen: de tevredenheid van Allaah subhaanahu wa-ta3aala.



Wil jij graag in aanraking met praktiserende zusters? Op zaterdag 16 april organiseren wij een Zusterdag en op vrijdag 22 april organiseren wij een Zustermarkt te Utrecht. Je bent van harte welkom. Het lijkt me geweldig om het zusternetwerk uit te breiden en meer zusters innig te leren kennen in-shaa'-Allaah.



De organisatie van deze activiteiten streeft ernaar zoveel mogelijk zusters te betrekken bij de realisatie van haar activiteiten, om zo de specifieke kennis en kunde van onze geliefde en nobele zusters in praktijk te brengen ten behoeve van de moslimgemeenschap. Zo worden de zusters in staat gesteld elkaar beter te leren kennen door samen te bouwen aan een hechtere gemeenschap van goede zeden en opvoeding.



Mocht jij dus enige kwaliteiten bezitten die je graag zou willen inzetten voor de da3wah omwille van Allaah, dan kun je in-shaa’-Allaah altijd contact met ons opnemen via onze website: http://zusters.fitrah.nl.



Ik hoop jullie te mogen verwelkomen op zaterdag 16 april tijdens onze Zusterdag! 7ayaakunAllaah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten