donderdag 22 oktober 2009

Egypte weigert toegang voor medische hulp kinderen in gaza

Egypte weigert toegang voor medische hulp kinderen in gaza




Donderdag 22 oktober 2009

De kinderen in Gaza wachten op medische hulp, en deze medische hulp staat al tien dagen te wachten op de haven van Port Said in Egypte. De actiegroep heeft zich gehouden aan alle eisen die door de Egyptische regering zijn opgesteld, om te voorkomen dat er een weigering komt door een tekortkoming vanuit de kant van de actiegroep.

De Egyptische regering komt elke dag met iets nieuws, en vraagt telkens naar nieuwe documenten. De actiegroep bezorgd keer op keer de gevraagde documenten om problemen te voorkomen. Nu schijnt het zo te zijn dat alle documenten die ze konden vragen al binnen zijn en dat ze geen excuses meer hebben, waardoor ze terug opnieuw beginnen met het vragen achter dezelfde documenten om zo tijd te rekken. Ze weten dat elke dag veel kosten met zich meebrengt en hopen op deze manier dat de actiegroep terug keert naar Europa zonder Gaza binnen te gaan.

De actiegroep heeft 100 autobussen met elektrische trappen aangekocht en deze autobussen zitten vol met medisch materiaal voor de kinderen in Gaza.




We vragen via deze weg ieder mens die in staat is om een bepaalde druk uit te oefenen op de Egyptische ambassade dat zeker te doen, om hopelijk zo sneller toegang te verkrijgen tot de kinderen in Gaza, om hen medische bijstand te bieden!

De actiegroep is op verschillende fronten bezig, en deze bestaat uit negen verschillende Europese landen. Vanuit Belgie zijn er 10 mensen die zich vrijwillig hebben opgegeven.

Zijn er mensen die parlementsleden kennen en of mensen uit de politieke wereld om druk uit te oefenen? Dan vragen wij hen te verwittigen om een woordje te doen bij de Egyptische ambassade.

Contactpersoon: Mohamed Hijaji +32 (0) 484 187 429 +32 (0) 484 187 429

Met vriendelijke groeten

Voor de kinderen van Gaza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten