maandag 5 oktober 2009

Schendingen van Mensenrechten in Afghanistan

Schendingen van Mensenrechten in Afghanistan




In de naam van Allah, de Genadevolle, de Barmhartige


Vorige week hebben Amerikaanse troepen in de Helmand provincie 9 burgers gedood door laat in de nacht een raket af te vuren.
Daarvoor, in de eerste week van September, hebben Amerikaanse gevechtsvliegtuigen 140 arme dorpelingen gedood in de Kunduz provincie terwijl zij olie afhevelden uit olietankers.

Het gehuurde leger van Kabul had met voorbedachte rade de tankers achtergelaten na een korte gewapende botsing met de Moedjahidien.
Alle slachtoffers waren gedood in het luchtoffensief in wat op een fosfor aanval leek, inclusief schoolgaande kinderen en dorpelingen.

Op dezelfde wijze zijn burgers het slachtoffer geworden van Amerikaanse en NAVO bombardementen in Aziz Abad, Hirat provincie, Dehrawood district, Uruzgan provincie, Shinwar district en Nangarhar provincie.
Duizenden hulpeloze en weerloze Afghanen zijn gedood in de zogenaamde Amerikaanse oorlog tegen terrorisme.

Het hele Afghaanse land leeft nu in een constante staat van angst en terreur omdat zij niet weten wanneer zij zullen worden gebombardeerd door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen, en worden gevangen genomen door de binnenvallende troepen.
De realiteit in Afghanistan vandaag de dag, is dat, onder het mom van democratie en de oorlog tegen terrorisme zij de Afghanen doden, opsluiten en martelen.
Niemand kan hen vragen waarom zij deze misdaden plegen.
Niemand kan hen veroordelen voor wat zij deze onschuldige mensen aan hebben gedaan.

Ons volk heeft vanaf de tijd van Alexander, tot aan Ghengis Khan, Tamerlane en de Russen gruweldaden meegemaakt, maar de Amerikaanse gruweldaden zijn het ergst op het gebeid van wreedheden en barbaarsheid.
Zij hebben onze ceremonies van festiviteiten in ceremonies van rouwen veranderd door ze blindelings te bombarderen, zij hebben van onze scholen en opleidingen scènes van bloed en lijken gemaakt door er raketten op af te vuren, veronderstellend dat het per ongeluk ging of veronderstellend dat het traininskampen voor terroristen zijn.

Het is jammer dat de Human Rights Watch, Amnesty International en de Human Rights Comission van de Verenigde Naties hun lippen dicht op elkaar houden over wat er gebeurt in Afghanistan.

Wanneer we de mensen proberen in te lichten over het bloedvergieten, het geweld, de genocide en de etnische zuiveringen van het Pentagon en haar bondgenoten, dan verstikken ze onze stemmen door onze websites te blokkeren en door ons nieuws en onze uitspraken niet te publiceren.

Is dit democratie? Is dit de rechtvaardigheid die de wereld wil hebben?
De wereld moet er bewust van worden dat simpele mensen rechten als vrijheid van meningsuiting en andere menselijke waarden worden geschonden door Amerikaanse troepen met straffeloosheid onder het mom van de oorlog tegen terrorisme.

De oorlog in Afghanistan is niet een oorlog tussen democratie en terreur zoals zij het noemen, maar is een oorlog tussen vrijheid en tirannie, onafhankelijkheid en kolonalisatie, menselijke waarden en dictatuurschap.
De politiek, en de partijdige media hebben onze legitieme beweegredenen echter met schaduw bedekt.

Shawwal 14, 1430 A.H, October 04, 2009
Het Islamitisch Emiraat van Afghanistan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten