zondag 4 oktober 2009

Juridische hulpverlening

Juridische hulpverlening



Naast alle andere hulpinstanties kan er een dringende behoefte zijn aan juridische hulp. Een aanklacht, de eventuele consequenties van een rechtszitting, een schadevergoeding van de dader eisen etc. Bijna niemand weet hoe dit in zijn werk gaat en hoe je zoiets aan moet pakken. Voor deze informatie kun je terecht bij een Bureau Rechtshulp, een rechtswinkel of bij een gespecialiseerde advocaat. De Bureaus voor Rechtshulp zijn in zo een 50 gemeenten te vinden. Zij geven onafhankelijk advies en een spreekuur is gratis.

Bij verschillende instanties is een lijst te krijgen met advocaten die gespecialiseerd zijn in zedenzaken. Deze lijst is op te vragen bij Bureau voor Rechtshulp, TransAct, het Clara Wichmann Instituut en bij de Orde van Advocaten. Als het om seksueel geweld op de werkplek gaat, is er een juridische afdeling bij de vakbond. Deze is gespecialiseerd in zaken als seksuele intimidatie en seksueel geweld op de werkplek. Voor vakbondsleden zijn vaak geen kosten aan deze consulten verbonden.

Informatie over de Bureaus voor Rechtshulp is op te vragen bij de Landelijke Organisatie Bureaus voor Rechtshulp via het telefoonnummer: 073 363 6386.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten