zondag 13 september 2009

Zorgen over een kind in uw priveomgeving
U kunt het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) bellen om uw zorgen over het kind te bespreken.
Als u wilt, krijgt u advies over wat u verder kunt doen, zonder dat het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling de zaak verder uitzoekt.
De naam van het kind en het gezin, hoeft u dan niet te noemen.
Vaak zullen uw eigen mogelijkheden beperkt zijn.
U kunt het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling vragen in actie te komen.
Zij hebben dan de naam van het kind of gezin nodig.
Men spreekt dan van een melding.
Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling zal dan:aanvullende informatie inwinnen bij een huisarts, een consultatiebureau of op school in gesprek gaan met de ouders en soms ook met het kind proberen de ouders te motiveren voor hulpverlening de hulpverlening voor kind en ouders op gang brengen (zo nodig door inschakeling van de Raad voor de Kinderbescherming) na enige tijd aan u laten weten wat er met de melding is gebeurd
Kunt u anoniem blijven?
Als u advies vraagt neemt het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling geen contact op met het gezin.
Zij hoeven geen namen te weten.
Niet van het kind, niet van het gezin, niet van u.
Bij een melding liggen de zaken anders.
Uit ervaring is bekend dat anonieme meldingen het vertrouwen van ouders in hun omgeving kunnen schaden en voor grote problemen zorgen.
Daarom streeft het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling naar zo veel mogelijk openheid. Maar u kunt uw redenen hebben om anoniem te blijven voor het gezin.
Dat kan. Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling zorgt er dan voor dat informatie in het dossier niet tot u te herleiden is.
Bereikbaarheid
Elke provincie en grootstedelijke regio heeft zijn eigen Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Deze zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900 - 123 123 0 (€ 0,05 per minuut).Zie ook: www.amk-nederland.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten