zondag 27 september 2009

Islamitische thuiszorg Nederland

Islamitische Thuiszorg Nederland
De leer van de islam geeft een grote waarde aan het helpen van de zieken, ouderen en zwakkeren in de maatschappij, zonder hierin onderscheid te maken in geloof of etniciteit. Naast de plicht om de medemens te helpen, is er in de islam ook een verplichting op hygi챘ne. Dit is dan ook een grondrecht voor de mensen die niet in staat zijn zichzelf te verzorgen.

De moslimgemeenschap in Nederland is een groeiende populatie en vergrijzing is een feit. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de moslimgemeenschap in Nederland geen of weinig gebruik maakt van professionele zorg van de AWBZ wetgeving in ons land. Meestal is er alleen sprake van mantelzorg door naaste familieleden van de zorgbehoevende. Dit komt meestal doordat de huidige thuiszorg instellingen de cultuur en het geloof van deze doelgroep niet of nauwelijks kennen.

Voor wie?
Bent u niet in staat om zelfstandig te wonen of kent u iemand in uw omgeving of familie die erg afhankelijk is van zorg binnen de familie? Wij bieden de oplossing voor u.



Maar wie heeft nou recht op thuiszorg?

Zelfstandig wonende ouderen
Chronische zieken
Lichamelijke of geestelijke gehandicapten
Stoornissen zoals: ADHD, pdd-nos en/of borderline
of gewone mensen net als u en ik, die af en toe niet in staat zijn om zichzelf te verzorgen door een ziekte.
Diensten
Islamitische Thuiszorg Nederland is een professionele thuiszorg instelling, die wil bijdragen aan de oplossingen van thuiszorg in Nederland. Ze biedt 24 uur per dag, 7 dagen in de week de zorg die u of iemand in uw omgeving nodig heeft:

Huishoudelijke verzorging
Persoonlijke verzorging
Verpleging
Begeleiding en activering
Geestelijke verzorging
Terminale zorg
Logeeropvang
Home
Over ITzN
Voor wie?
Diensten
Mantelzorg?
Eigen bijdrage?
Contact
Mantelzorg


U zorgt voor een zieke/gehandicapte partner, vader, moeder, zoon of dochter die niet meer zo goed voor zichzelf kan zorgen. Deze zorg uit liefde of persoonlijke betrokkenheid wordt “mantelzorg” genoemd.

Meestal wordt het geven van mantelzorg iets vanzelfsprekends. Deze zorg komt veel voor bij de moslimgemeenschap en is door vergrijzing sluipenderwijs toegenomen.



Geeft u mantelzorg?

Dan merkt u ook wel eens dat het zwaar wordt. Maar wie doet het anders? Om ervoor te zorgen dat u het vol kan houden en dat u tijdens de vakantie of ziekte afgelost kunt worden, kunt u contact opnemen met ons!



Eigen bijdrage


Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt de eigen bijdrageregeling vast voor thuiszorg. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Omdat sommige zorgbehoevenden financieel niet sterk zijn, kunnen wij helpen met het (laten) vergoeden van uw eigen bijdrage. Neem hiervoor contact met ons op!



Contact
Islamitische Thuiszorg Nederland

Adres:
Postbus 61277

3002 HG Rotterdam

Kvk: 24421258

Bank: 1379.72.857

E-mail: info@itzn.nl

Telefoon: 010 223 62 55

Fax: 084 255 57 45

http://www.islamitische-thuiszorg.nl

Download deze informatie als eenVCard

1 opmerking:

  1. Super initatief deze islamtische zorginstantie voor de zwakkere onder ons en voor de helpbehoevende onder ons!! Moge Allah deze instantie gezond houden nu en in de toekomst,voor deze generatie en die daarop volgen.

    Amien.

    Mijn dua :


    Oh ALLAH, houdt me sterk om de zwakkeren te helpen. Hou me positief denkend opdat ik motiverende woorden heb voor anderen. Ik doe DUA voor degenen die verdwaald zijn en die hun weg niet kunnen vinden.

    Ouassima el Fatahi

    BeantwoordenVerwijderen