zondag 13 september 2009

Help Sibel Yalvac

Help Sibel Yalvac
Op 10 juli 2003 werd de 21-jarige zwakbegaafde Sibel Yalvac uit Rotterdam gearresteerd op het vliegveld van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Op 6 april 2004 werd zij daar veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens drugsmokkel.
Twee onafhankelijke Nederlandse experts, een psycholoog en een reclasseringsambtenaar, hebben Sibel onderzocht. Zij verklaren dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is. Ze kan oorzaak en gevolg niet goed van elkaar onderscheiden, is te lichtgelovig, heeft veel fantasie en kan niet tot twaalf tellen.
Sibel is door meedogenloze criminelen misbruikt voor hun drugshandel en gaat nu een jarenlange hel tegemoet.
Elk jaar is in Indonesi챘 rond de onafhankelijkheidsdag (17 augustus) een mogelijkheid om amnestie te krijgen. Wij vragen de Indonesische overheid om Sibel, gezien haar bijzondere omstandigheden, amnestie te verlenen.
De Campagne 'Help Sibel' vraagt, namens Sibel en haar wanhopige familie, uw steun voor dit verzoek. De petitie heeft 8021 ondertekenaars. Doet u ook mee?

Startschot voor de campagneTip iemand over deze petitieMeer informatie over de petitieLees het verslag van de reclasseringEnglish version of this page

Geen opmerkingen:

Een reactie posten