zondag 27 september 2009

Stichting Karam


Stichting Karam is een hulporganisatie die in 2004 is opgericht.


De stichting zet zich onder andere in voor kansarme, minder valide en/of gehandicapte mensen in ontwikkelingslanden. Hierbij concentreert stichting Karam zich met name op kinderen met een aangeboren afwijking.

Stichting Karam zamelt vanaf het begin rolstoelen en andere medische hulpartikelen in, die de stichting vervolgens naar Marokko verscheept en ze daar gratis uitdeelt.



Naast het leveren van medische hulpartikelen maakt de dochterstichting van Karam, de medische hulporganisatie, Stichting Karam Med, operatieve ingrepen mogelijk in ontwikkelingslanden voor hen die dat niet kunnen betalen.
Karam Med heeft een team van Nederlandse chirurgen die operaties in ontwikkelingslanden uitvoert.

In de laatste week van mei 2007 (van 27 mei t/m 1 juni) organiseerde Karam Med een unieke reis: Operatie Marokko 2007. Een team van Nederlandse chirurgen, dat bestaat uit de chirurgen Hay Winters (VU Medisch Centrum Amsterdam), Arjan van der Elst en Abdelali Bentohami (Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp) en de operatieassistentes Jamila Boushel en Annelies Stuivenvolt (Meander Medisch Centrum Amersfoort) heeft in Tetoun 36 patiënten met een medische afwijking geopereerd.

Deze mensen hadden allen een operatie nodig, maar konden zo’n dure, doch noodzakelijke ingreep niet betalen.
Stichting Karam Med helpt deze kansarme mensen door ze gratis een operatie aan te bieden.
Het was voor het eerst dat een team van Nederlandse chirurgen naar Marokko ging om daar vrijwillig operaties uit te voeren.

In deze week hebben de vrijwilligers van de stichting Karam ook nog 250 rolstoelen uitgedeeld.

1 opmerking:

  1. Salam oe alaikoem

    Ik heb nog 3 rolstoelen die in goede staat zijn.
    Ik wil deze graag aan jullie doneren.

    Maar hoe kan ik met jullie in contact komen?

    Ma3a salaam

    BeantwoordenVerwijderen