dinsdag 8 september 2009

Wie toestaat dat een moslim wordt vernederd.....

Bismi-AllaahWas-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatu Allaahi Wa Barakaatuh

De Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, heeft gezegd:
“Wie ook toestaat dat een Moslim wordt vernederd, terwijl hij hem had kunnen helpen. Allaah zal hem vernederen in het aangezicht van de gehele schepping op de Dag des Oordeels.”
Wij moeten Allaah vrezen.
Wat gaan wij doen als wij op de Dag des Oordeels tegenover een Moslimkind staan, dat is gemarteld en dan tegenover Allaah zijn beklag doet en de Allerhoogste vertelt dat wij geen poot hebben uitgestoken om hem te helpen en om de bezette gebieden te bevrijden?!
Wat gaan wij doen als wij dan tegenover een verkrachte zuster staan, of tegenover een vermoorde broeder?
Wie durft het aan om nu niets te doen en dit enorme risico te nemen op Yawm Al-Hisaab?
Hoe vaak zien wij op het nieuws onze zuster vragen waar de Moslims blijven om hen te helpen? Wat gaan wij antwoorden?
Wie zal ons beschermen tegen de Du'aa van een onderdrukte?
We zouden ons moeten schamen als we de berichten horen van oma's die martelaarsoperaties uit moeten voeren omdat de mannen schaars zijn geworden...
We moesten ons schamen wanneer wij de beelden zien van stenen gooiende kinderen van nog geen twee turven hoog, die meer moed en Imane bezitten dan de meeste Moslimmannen hier in Nederland bij elkaar!
De Profeet, salla Allaahu 'alayhi wa sallam, heeft gezegd:
'Wie van jullie ook een Munkar ziet, laat hem dit veranderen met zijn hand, en indien hij daartoe niet in staat is, met zijn tong en indien hij daartoe niet in staat is, met zijn hart en dit is de zwakste vorm van Imane.'
En in een andere versie eindigde hij, salla Allaahu 'alayhi wa sallam, met:'En daarna bestaat nog geen atoom aan Imane.'
Trek je conclusies inshaa Allaah.
De meesten van ons kunnen het niet eens opbrengen om onze broeders en zusters overal ter wereld te helpen met een Du'aa maar we moeten beseffen dat onze verplichtingen vele malen groter zijn en dat zij op elke Moslimman en Moslimvrouw van toepassing zijn en niemand is hiervan vrijgesteld, behalve degenen die in Al-Kitaab Was-Sunnah door Allaah en Zijn Profeet, salla Allaahu 'alayhi wa sallam, zijn vrijgesteld.
http://nl.youtube.com/watch?v=BrvLC-a8PoQ
En wie tevreden is met deze situatie, moge Allaah hem dan vernederen, Ameen. En wie pijn heeft in zijn hart en dit uit met zijn tong, moge Allaah hem een uitweg schenken en hem tot de geeerden doen behoren, Allaahuma Ameen.

Was-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatu Allaahi Wa Barakaatuh oem amani

Geen opmerkingen:

Een reactie posten